Yhteys

Janne Piikivi
Toimitusjohtaja
p. +358 50 387 3201
janne.piikivi@nullkotivara.fi

Kaiken hyvän päälle nyt myös uutta ja erilaista

Makuvara on uusi innovatiivinen ruokatalo pohjoisessa Suomessa Oulussa. Oma tuoteperheemme on Maqu: ravitsemuksellisesti erinomaiset valmispalat. Kehitämme jatkuvasti uusia makuja ja tuotteita kuluttajien toiveiden mukaan. Tuotteissamme meille on tärkeää hyvän maun lisäksi, että ne ovat ravitsemussuosituksen mukaisia ja antavat pitkäkestoista energiaa.

Tutustu Maqu-perheeseen ›

Kumppaninasi alihankinta- ja sopimusvalmistajana

Olemme myös joustava ja kustannustehokas sopimusvalmistaja. Jalostamme pakastetut tai valmiiksi soseutetut hedelmät, vihannekset ja juurekset keittämällä ja emulgoimalla. Meillä syntyvät tuotteet myös esimerkiksi meijerituotteista, kypsennetystä lihasta ja kalasta.

Tutustu palveluihimme ›

Tunnet taitomme toisella nimellä

Makuvara on syntynyt halustamme hyödyntää monipuolista osaamistamme uusissa tuotekategorioissa. Makuvaran taustalla on Kotivara, pitkän linjan makkaratehdas, joka on vaikuttanut suomalaiseen ruokakulttuuriin jo vuodesta 1943. Tänä päivänä Kotivara tunnetaan meetvursteistaan, salameistaan ja kylmäsavupaisteistaan. Viime vuosi oli Venäläisen meetvurstin 75-vuotisjuhlavuosi.

Samaan pitkäjänteiseen, asiakkaita kuuntelevaan työn pyrimme myös kaikessa Makuvaran toiminnassa.

Makuvaran uusi tehdas Oulussa toteutettiin Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) on myöntämän investointituen avustuksella.

Perinteikäs oululainen elintarvikealan perheyritys Kotivara käynnisti terveellisten valmisvälipalojen tuotannon Oulussa toukokuussa 2022. siihen perustetun Makuvara Oy:n nimissä. Hankkeeseen, jonka kokonaisnvestointi oli noin 2,5 miljoonaa euroa, myönnettiin syyskuussa 2021 kehttämisavustusta liiketoiminnan aloituksen kustannuksiin: kone-, laite- ja aineettomiin investointeihin.

Välipalojen valmistusta varten on rakennettu oma tuotantolaitos Oulun Limingantulliin. Projekti sai alkunsa jo 2018 ja siihen ollaan tutkittu ja arvioitu toistasataa vaihtoehtoista tuotealuetta. Uudessa tehtaassa on investoitu tehokkaaseen konekantaan. Makuvaralle hankittu keittoprosessi ja tehokas pikaripakkausautomaatio tarjoaa riittävän kapasiteetin sekä omalle että alihankintatuotannolle.

Euroopan_unioni       Vipuvoimaa_EUltaELY